Magunkról

 

Társaságunk 1998-ban alakult 5 alapító taggal. Kissé szokatlan nevet választottunk, hiszen az argó a "gyökér" szót meglehetősen negatív értelmezéssel használja. Mi azonban szembenéztünk ezzel, vállaltuk a szokatlan nevet, mert mi egészen másképpen értelmezzük. A gyökér a növénynek a nélkülözhetetlen táplálékot szállítja, biztos támaszt jelent a természet viszontagságai közben. A növény, a fa, a gyökereivel kapaszkodik a talajban.

Egy városnak a gyökerei azok a családok, amelyeknek tagjai ott születtek, több nemzedéken át ott éltek, részt vettek a környezet védelmében, jobbításában a település közéletében. Ezek közé a családok közé soroljuk azokat is, amelyek már több évtizede települtek városunkba és munkásságukkal elősegítették a város életének jobbítását

Társaságunk tagjainak többsége már idősebb negyven évesnél, sajnos már többen egyedül élnek, örömmel csatlakoztak hozzánk, társakat keresnek. Ezért is nyitottak vagyunk és szívesen létesítünk kapcsolatot más hasonló civil szervezetekkel.
Meghallgathatod kedvenc nótánkat, indulónkat is.