2007. évi napló

 

2007.03.31.

Kirándultunk Komarnoba az Európa Udvarba. A Webmester videózott. Itt megtekinthető.

 

2007.05.01.

Megrendeztük hagyományos majálisunkat a Postás Strandon. Kissé kalandosan indult, mert az előzetesen tartott egyeztetésen kijelölt helyünkön reggel, érkezésünkkor, már alkalmi árusok vertek tanyát és nem mutattak hajlandóságot odébb állni. Így aztán máshol állítottuk fel vadonatúj sátrunkat. Igen finomra, de sajnos egy kicsit kevésre sikeredett a pörkölt. Kárpótlásul azoknak, akiknek nem jutott meleg étel, desszertet - zsíros kenyeret - kínáltunk. Nem várt sikere lett ennek az akciónak. Az időjárásra panaszunk nem lehetett. Kellemesen telt el az idő.
Köszönet a szervezőknek, szakácsoknak és a sátorszerelőknek.

 

2007.05.07.

Szokásos klubnapunkra meghívtuk Zakar Ágnes önkormányzati testületi képviselőt, aki rövid tájékoztató keretében beszélt a megvalósulás előtt álló uszodáról, a leendő Castrumról, a folyamatban lévő útkarbantartásokról, arról a törekvésről, hogy a Város helyben szeretné lekötni a sajnos csak átvonuló turistákat, ami terhelést igen, de hasznot nem eredményez Szentendrének.
Ezek után kérdéseket intéztünk hozzá, amelyekre illetékesség hiányában csak magánemberként fejtette ki a véleményét. Így sor került köztisztasági, közbiztonsági és közlekedési jellegű kérdésekre.Zakar Ágnes önkormányzati testületi képviselő

A helyszínen meg nem válaszolt kérdésekre a Polgármesteri Hivatal munkatársaival való konzultálás után a képviselő asszony írásos választ is eljuttatott részünkre, amely elolvasható és letölthető.

 

2007.06.04.

Esedékes klubnapunkat a Postás Strandon tartottuk. Szalonnasütéssel tettük hangulatossá ezt az estét. Megközelítően ötven tag jelent meg és szerencsére az időjárás igen kedvező volt. Akik ott voltak - a képek tanusága szerint - jól érezték magukat.

 

2007.07. 14-15.

Kétnapos buszkiránduláson voltunk Kalocsa, Hajós-Pincefalu, Kiskőrösön Prohászkáné Muci szervezésében.
Kalocsán a Kézimunka múzeumban várt bennünket Szabó Károly, a társaság egy részének jó ismerőse két, csodálatos népviseletbe öltözött hölggyel, akik házi pálinkával és frissen sült köménymagos kelt kiflicskékkel kináltak minket. Szakértő ismertetés mellett megtekintettük a világhirü kalocsai kézimunkákat.
Ez után következett a kalocsai porcellán festő üzem, ahol visszaköszöntek a teritőkön és ruhákon látott
szinek és motivumok. Megismerhettük, hogyan változnak át a natur darabok ügyes kezek munkájával szines, szemet gyönyörködtető disz és használati tárgyakká. Legnagyobb örömünkre az üzem ajándékboltjában vásárolhattunk, ki-ki kedve szerint.
Innen Szabó Károly kiséretében a hihetetlenül tiszta és rendezett belvárosi sétálóutcán keresztül átsétáltunk az l735-54 között épült barokk Főszékesegyházhoz. Belső terének megtekintése után elhelyezkedtünk a padsorokban és átadtuk magunkat Leányfalusi Vilmos orgonamüvész muzsikájának, aki többek között J.S.Bach D-moll toccattájával majd az Ave Mariával szerzett nekünk felejthetetlen órát.
Az Érseki Palota könyvtárában megnéztük a mintegy l00.000 példányos könyvgyüjteményt, Itt őriznek 56 kódexet és 508 db ősnyomtatványt is.
A szellemi feltöltődés után folytattuk utunkat Hajós-Pincefalu felé. Itt elfoglaltuk szállásunkat a pincék fölé épitett apartmanházacskákban., majd egy igazi borospince meglátogatása következett. Zsiroskenyér hagymával és finom vörösbor várt minket. Kellő alapozás után betértünk a Judit Panzió éttermébe, ahol magyaros vacsora következett. Bár a szokatlan kánikula és a hajnali kelés kissé megviselt bennünket, de a zene hagjaira rögtön táncraperdültünk. Néhány társunk még kis müsort is produkált.
Éjfélkor Szabó Károly , aki az egész napi programot szervezte, tombolával lepett meg minket, aminek keretében öten értékes nyereménnyel gazdagabban térhettünk nyugovóra.
Vasárnap a késői reggeli után Kiskőrösre vettük az irányt, amit most nem néztünk meg, mivel itt már többször jártunk. A Thermálfürdő gyógyitó medencéiben kuráltuk magunkat délutánig .
Szabó Károlytól ugy bucsuztunk: viszont látásra Szentendrén novemberben a hagyományos Erzsébet-Katalin bálunkon. Köszönjük a szép élményeket.
Az úton készített fényképek a itt tekinthetők meg.
Szente Jánosné elnök

 

2007.07.20.

Százesztendős rekordokat megdöntő hőségben rendeztük idei, a kilencedik, születésnapi rendezvényünket. A hőséget enyhítette a napközi otthon étkezdéjében beindított klíma berendezés. Stark Feriék a már megszokott magas színvonalú muzsikájukkal biztosították a jó hangulatot. ifj. Klement Laci és kedves szülei gondoskodtak a finom vacsoráról.

 

2007.08.08.

Eltemettük egyik kedves, immár volt tagunkat Szernicsek Károlyné, Jutkát. A temetésen Prohászkáné Mucika mondott búcsúbeszédet a nevünkben. A beszéd szövege és a készített fényképek itt láthatók.

 

2007.09.15.

Viszonylag kevesen voltunk a hagyományos szüreti bálunkon. Az este egyik kellemes meglepetése volt egy fiatalokból álló kamara néptánc csoport műsora, amelynek frenetikus sikere volt. A táncosok a Pest Megyei Művelődési Központ tánccsoport tagjai, Vígh Bálint, Mizányi Dorottya, Telegdi Balázs, Sípos Fanni, Stampf Katinka és Laczkó Roland.
Igazán kellemes hangulatú este volt, amit a Galériában látható képek is bizonyítanak.

 

2007.09.24.

Parlagfűirtási akcióban vettünk részt. Az akció helyszíne a kerékpárút Budapest felőli bevezető szakasza volt az ÉTI-telep mellett. Résztvettek a munkában: Drong György, Fülöp Berci, Kloczné Erzsike, Klocz Laci, Maráczi Józsi és Koszó Klári, Martininé Mariann, Kazi Laci Marikája, Szabó Jancsi és Szabó Évi, Szabó Laci, Szente Jani és Szenténé Margó. Fábián Pál a fotókat készítette és beszámolt minderről itt a weblapon. A képek a Galériában tekinthetők meg.

 

2007.10.03.

Ketten közülünk, Martini Emilné és Koczó Klára társadalmi munkában résztvettek a Vasvári Óvoda előtt lévő hirdetőtábla festésének elvégzésében. Az eseményről Martini Emil készített képes beszámolót. A képek a Galériában láthatók.

 

2007.10.13.

A Dézsma utcai Nyugdíjas Klub meghívására néhány klubtársunk részt vett a nyugdíjas bálon. A Galériában látható képek bizonyítják, jó volt a hangulat.

 

2007.11.17.

Nagyon jól előkészített és jó hangulatú Erzsébet-Katalin bált rendezett Elnökségünk a Helyőrségi Művelődési Otthonban. A Martini Emil által készített képek a Galériában láthatók. Stark Feriék a már évek óta megszokott remek zenéjüket adták elő. Kellemes színfoltját jelentették az estének a Schwarz Dávid által előadott énekszámok.
A tombola főnyereményét a két éjszakás, három napos Dél Csehországba két személyre szóló szálláshelyet a Lupus Travel biztosította.

 

2007.12.05.

Megtartottuk az idei év utolsó klubnapját. Kovacsik Józsi zenéje már eleve jó hangulatot biztosított. Az Elnökség Mikulás-ajándékkal kedveskedett a tagságnak, mindenki kapott egy kis csoki Mikulást. Köszöntöttük a negyedév aktuális névnaposait. Fotókat, mint a leggyakrabban ismét Martini Emil készített, amelyek a Galériában láthatók. A tagság nevében Klárika megköszönte az Elnökség egész évi munkáját.

A lap tetejére