2010. évi napló

 

 

2009.12.31. - 2010.01.01.

Hagyományunkhoz hiven, vidám hangulatú bállal búcsúztattuk az Ó-évet és köszöntöttük az Újesztendőt.
A rendezvényt Jakab Ferenc elnökségi tag nyitotta meg, a Csepregi Trió hangulatos zenéjére roptuk a táncot.
Sajnos az emelkedő hangulatot Jakab Ferenc hirtelen jött rosszulléte zavarta meg. Mentőket kellett hívni, akik el is vitték, mert az élesztés a helyszínen nem sikerült. Azóta kedves barátunk, már otthon van. Ezúton is jobbulást kívánunk neki.
Nehezen ugyan, de újra indult a tánc... Mi tagadás, egész éjjel gondoltunk Ferire és aggódtunk érte.
Éjféli koccintáshoz a tagság pezsgővel lett megvendégelve.
Szokásunkhoz híven éjfél előtt a jelenlévők nagyobbik részével kimentünk a Fő-térre, hogy a város lakosságával együtt lépjünk át az Újévbe, énekeljük el a Himnuszt és koccintsunk egymással.
A káprázatos tüzijáték megcsodálása után visszatértünk mulatságunk helyszinére.
Ezután hajnali 1/2 4-ig folytatódott a vígasság.
Martini Emil fényképei itt megnézhetők.

 

2010.01.04

Az idei első klubnapunkon megválasztottuk a három fős Jelölő Bizottságot, amelynek feladata a Lászai Endréné lemondása miatt az Elnökség létszámának kiegészítésére jelöltek állítása.
Tagjaink közé felvettük Kovács Balázst és feleségét, Horváth Sándort és feleségét, Szász Évát és Hermann Jánosnét.

2010.01.15.

Ma vettünk végső búcsút Misek László klubtársunktól. A temetésen igen sokan voltunk. Kedves barátunk emlékét megőrizzük.
Martini Emil fényképei itt megnézhetők.

2010.01.30.

Megrendeztük a hagyományos disznótoros vacsorát, ami nagyon jól sikerült. A zenét ezúttal a pomázi Sasvári duó szolgáltatta, ami a fényképek tanúsága szerint igen jó hangulatot teremtett. A fényképek megnézhetők itt.

2010.02.01.

A februári klubnapon a megüresedett elnökségi hely betöltésével kapcsolatosan a januári klubnapon megválasztott Jelölő Bizottság elnöke ismertette az eddig befutott javaslatokat. Az elnökségi tag megválasztására a márciusi klubnapon kerül sor. Eldöntöttük, hogy az Elnökség 2010. március 1. 17:00 órára összehívja a Közgyűlést, amikor a szavazás meg fog történni.
Lestárné Marika ismertette az elmúlt év pénzügyi adatait, amelyeket a jelenlévők tudomásul vettek.
Szente Jánosné aktuális ügyekről tartott tájékoztatást.
A klubnapon készített fényképek megtekinthetők itt.

 

2010.02.14.

A Szentendre Gyökerei Hagyományőrző Baráti Társaság 2010. február 14-én finom ebéddel vendégelte meg a hajléktalanszálló lakóit. Az ízletes babgulyást Prohászka Tiborné elnökhelyettes főzte, a süteményt Bruderné Edit sütötte, a szállítást Fülöp Bertalan végezte. Megtekintettük a szállót és örömmel észleltük milyen szép rendet tartanak az éjszakáikat itt töltő emberek.


Az épületet két évvel ezelőtt újította fel teljesen az Önkormányzat, akkori ott jártunkkor a személyre szóló beépített szekrényeket készítették. Mint időközben megtudtuk, a felújításban igen nagy szerepe volt a Svájcban élő szentendrei származású Prof. Pállfy Sándornak is, aki közel egymillió Ft-tal támogatta a munkálatokat.

Szente Jánosné, a Baráti Társaság elnöke.

2010.02.27.

Ma zajlott le az idei farsangi bálunk, amelyet jelenlétükkel megtiszteltek a város Önkormányzati Testületének számos tagja mellett:

Szabó Imre környezetvédelmi
és vízügyi miniszter (balról)
Dietz Ferenc
Szentendre polgármestere és hitvese

A zenét ezúttal is Stark Feriék szolgáltatták a megszokott színvonalon, igen jó hangulatot biztosítva. A jelmezesek felvonulása óriási sikert aratott. Felfedezhettük Rejtő Jenő regényhősét, Piszkos Fredet tengerésztársaival, Hófehérkét és a hét törpét, egy vegyes összetételű majorett csoportot, két feltünően különleges takarítónőt, Puccini operájából a Pillangókisasszonyt, az ennivaló mákostésztát és még sok más jelmezest a menetben. Ezúton is gratulálunk valamennyiüknek.
Köszönjük Szabó Imre miniszter és Dicső Zoltán önkormányzati képviselő uraknak azokat a nyeremény tárgyakat, amelyekkel támogatták a tombola sikerét.

A remekül sikerült bálon a Martini Emil és Fábián Pál által készített fényképek itt láthatók.

2010.03.01.

A márciusi klubnapunkon a Közgyűlés Boda Annát választotta meg az Elnökség soraiba tagnak. Megválasztása alkalmából gratulálunk és jó munkát kivánunk neki.
A Közgyűlés végeztével köszöntöttük az első negyedév névnaposait, a kerek évszámot betöltött szletésnaposokat.
A Nemzetközi Nőnap alkalmából köszöntöttük Társaságunk hölgytagjait.

2010.03.27.

Ma kirándulást tettünk Martonvásár - Fehérvárcsurgó - Csókakő - Mór útvonalon.
Martonvásáron megnéztük a Brunszvik Kastélyban már több, mint ötven éve megnyitott Beethoven Múzeumot, kellemes sétát tettünk a szép parkban, láttuk az Óvoda Múzeumot.
Fehérvárcsurgón nem volt szerencsénk, mert az Amerigo Tot emlékházat zárva találtuk. A Károlyi Kastélyt azért nem látogathattuk meg, mert zártkörű rendezvényt tartottak. Ki sem szálltunk az autóbuszból, indultunk tovább Csókakőre.
Ragyogó napsütésben a bátrabbak felmentek Csókakő várába és gyönyörködtek a pazar panorámában. Sétáltunk, nézelődtünk a településen, amely már a híres Móri Borvidékhez tartozik és így borkóstolásra is volt lehetőségünk.
Mórig autóbusszal néhány percig tartott az út. Először egy borpincében - a kis helyiség miatt - alig elférve, rövid tájékoztatást hallottunk a móri szőlészetről, majd ismét megízleltük a hegy levét, a híres Móri Ezerjót.
A pincelátogatás után a Lamberg Kastély termeiben megnéztük a Könyvtárat, a Sváb szobát és az Ezerjó Pincegalériát.
A látnivalókat egy kedves idegenvezető hölgy ismertette.
Kultúrális táplálkozásunk után adtunk a testünknek is és egy vendéglőben jó vacsorát ettünk sramli zene hangjai mellett.
Kellemesen elfáradva, élményekben gazdagodva érkeztünk Szentendrére a késő esti órákban.
A Martini Emil és a Fábián házaspár által készített fényképek a Galériában láthatók.

2010.04.06.

Stark Feriék remek zenéjére táncolva tartottuk meg a nagyon jó hangulatú hagyományőrző locsoló-bálunkat.
A hölgyek idén sem fognak elhervadni, mivel a férfiak éjfél után bőségesen meglocsolták őket illatos kölnivizekkel.
Persze köszönésképpen a színes tojás sem maradt el, amit a férfiak nagy lelkesedéssel gyűjtöttek be.
A Martini Emil által készített fényképek a Galériában láthatók.

2010.05.01.

Csodálatos időre ébredtünk idén május első napján.
Korán reggel megkezdtük a sátrunk felállítását, majd a két szakács, Kulcsár Feri és Hőgl Vili nekiláttak a pörkölt főzésének. Aztán szép lassan érkeztek klubtársaink és benépesült a sátor. Nagy örömünkre szolgált, hogy Maros Jutkát is üdvözölhettük, aki súlyos betegségéből felépülve, először tudott eljönni közénk.
A remekül sikeredett pörkölt igen nagy sikert aratott, mindenki dicsérte a két mesterszakácsot.
Martini Emil és Fábián Pál fotói a Galériában láthatók.

2010.05.03.

Májusi klubnapunkra került sor ma. Megbeszéltük az aktuális feladatokat, megismertük a kirándulásokkal kapcsolatos tudnivalókat. Martini Emil fotói a Galériában láthatók.

2010.05.22.-2010.05.24.

Pünkösdkor három napos kiránduláson vettünk rész Fertő-tó és környékén. Első nap az osztrák részen fekvő csodálatos kisvárost, Rustot néztük meg.
Szinte minden ház kéményén gólyafészek található, ezért a gólyák városának is nevezik.
Az egykori történelmi Magyarország legkisebb városa híres bortermeléséről, majd minden kapualjban, kis udvarban bort árusítanak. A tó partján szezonnyitó ünnepségbe toppantunk, fúvószenészek hangulatos muzsikáját hallgatva nézelődtünk a vásárban. Sajnáltuk, hogy csak bő óránk volt ennek a hangulatos, virágokkal díszített igazi kis
ékszerdoboz városkának a bejárására. Burgenland tartományi fővárosában Eisenstadtban /Kismarton/ már várt bennünket idegenvezetőnk. A történelmi belváros bejárását a Kálváriahegy-téren a Haydn Mauzóleumnál kezdtük. Joseph Haydn zeneszerzőt halála után először Bécsben temették el, majd 1954-ben helyezték végső nyugalomba itt hamvait.
Az Esterházy kastélyról megtudtuk, hogy eredetileg gótikus vár volt, 1649-ben került az Esterházy család tulajdonába. I. Esterházy Pál herczeg alatt építették át barokk kastéllyá. Több mint 300 évig volt a herczegi család rezidenciája. Joseph Haydn zeneszerző 1761-től csaknem negyven évig zenekarvezetőként dolgozott a kastélyban,számos művét épp itt komponálta. A pompás Esterházy kastély a tartományi főváros jelképe, kulturális emléke és központja is. Minden év szeptemberében a világ leghíresebb művészei adják elő Haydn műveit a Haydn teremben.
A kastélytól néhány perces sétával elérve megnéztük a Haydn házat is.
Végigsétáltunk a hangulatos főutca ódon házai között, itt találtuk a Városházát, melynek homlokzatát freskók díszítik. Az isteneket ábrázoló festmények mellett a város címerét és egy napórát is láttunk. Sajnos a kastélyparki sétánkat az eleredő eső miatt sietősre kellett vennünk, indultunk Fertődre a Dóri kemping faházaiban lévő szállásunkra.
Második nap öt órás Fertőrákosi világörökség és a Fertő-tó programunk volt.
Fertőrákos különös szépségű római kori kőfejtője szabadtéri múzeumként látogatható. A barlang természetes díszletet ad nyaranta az operaelőadásoknak, Kiváló akusztikájának bizonyítására idegenvezetőnk bíztatására két népdalt el is énekeltünk. A felette levő dombról csodás kilátás nyílik a Fertő-tóra és a Lajta hegységre. Körbejártuk a mementóként
álló szöges drótot szimbolizáló emlékművet.
Aztán elektromos kisvonatra szálltunk hogy lejussunk a Fertő-tóig. Néha leszálltunk, hogy megnézzük a Püspöki kastélyt, Pellengér oszlopot, amihez hajdan kikötötték a tolvajokat, a régi városfalat a napórát. A Rákos csatorna mellett végigmentünk a kikötőhöz, ahol hajóra szálltunk. Egy-egy pohár finom vörösborral köszöntöttek bennünket, majd másfél órás hajókázást tettünk a Fertőtavon. Elhajóztunk Mőrbisch partja mellett, megtekintettük a vízi színpadot, aminek díszletei között július - augusztus hónapban operett előadásokat tekinthetnek meg az érdeklődők.
Hajóutunk befejezése után elfogyasztottuk ízletes ebédünket egy vendéglőben.
Visszaülve a buszunkba, átruccantunk Sopronba, hogy megkóstoljuk az akkor zajló Soproni bornapok pavilonjaiban kiállított fenséges soproni borok némelyikét. A város látnivalóit most nem néztük meg, mivel már voltunk itt régebben,
és a belváros jelenleg fel van túrva, nehezen járható.
Nagycenken a Nemzeti Múzeum megalapítója gróf Széchenyi Ferenc és fia, Széchenyi István kastélyát néztük meg tárlatvezetéssel, mely Magyarország egyik legszebb kastélya, a világörökség része. Az emlékmúzeum a "legnagyobb magyar" Széchenyi Istvánnak a nemzet érdekében vállalt kiemelkedő szerepét mutatja be, aki lázas iramú tetteivel, határozott törekvéseivel maradandót alkotott az utókor számára.
Idén húsvétkor volt halálának 150. évfordulója, ebből az alkalomból különteremben kiállították azt az öltözékét, melyben öngyilkos lett.
Harmadik napi programunk Fertőszéplakon a híres lámpamúzeum-lámpagyűjtemény megnézésével folytatódott. Egy lelkes műgyűjtő, Harangovics József úr a világ minden részéből Hollandiától Mongóliáig, illetve az Egyesül Államokig beszerzett 251 db-os gyűjteménye igazán látványos volt.
Programunkból nem hiányzott egy jó termálfürdő meglátogatása, így déltől a hegykői fürdő gyógyvizében kúráltuk magunkat.
Késő esti órában értünk haza feltöltődve sok szép élménnyel.
2010-06-16
Lejegyezte: Szente Jánosné

A Drong György által készített fotók a Galériában tekinthetők meg.

2010.06.07.

Ma tartottuk meg júniusi klubnapunkat. Szente Jánosné az aktuális tájékoztatásokon túl javaslatot tett arra, hogy Társaságunk indítson gyűjtést valamelyik árvízkárokat szenvedett település megsegítésére és az összegyűlt adományokat személyesen adjuk át. A jelenlévő tagok a javaslattal egyetértettek. Egyetértettek azzal is, hogy a közelgő jubileumi bálon rendezendő tombola tiszta bevételét is adományként használjuk fel.
Ezután sor került a második negyedévben névnapjukat, illetve jubileumi születésnapjukat ünneplő klubtársak köszöntésére.

A Martini Emil és Fábián Pál által készített fotók a Galériában láthatók.

2010.06.12.

Ma került sor a 12. jubileumi bálunkra. Szente Jánosné elnök üdvözölte a megjelenteket, majd beszámolt az elmúlt esztendő történéseiről, eredményeiről.
A bál alatt megindult a gyűjtés az árvíz sújtotta település javára, amit a megrendezett tombola tiszta bevétele is kiegészít majd.
A vacsora, mint minden alkalommal, ezúttal is ízletes és bőséges volt.
Még a nagy meleg sem jelentett táncoslábú klubtársaink számára akadályt. A Galériában látható fényképek bizonyítják, hogy a bál igen jó hangulatban zajlott.

2010.06.27.

2010. június 7.-én tartott klubnapunkon a jelenlévő tagok elfogadták Szente Jánosné elnökünk javaslatát, miszerint gyűjtsünk adományokat és személyesen adjuk át valamelyik árvízkárokat szenvedett településnek.
A szervező munka során Dicső Zoltán önkormányzati képviselőtől megtudtuk, hogy Szentendre árvízkárokat szenvedett testvérvárosa Szendrő, így az összegyűjtendő adományok címzettje ismertté vált.
Az árvíz idején készült képeket Szendrő Polgármesteri Hivatala bocsátotta a rendelkezésünkre. Amikor ott jártunk a vizet már nem, de pusztításának nyomait láthattuk. (A képek vízjelezését a webmesterünk készítette.)

A gyűjtés megindult. A tagság lehetőségeihez mérten járult hozzá a gyűjtéshez. Az adományok egy része készpénz, más része természetben gyűlt össze.
Az összegyűlt pénzen - 118.515 Ft - tartós élelmiszereket, fertőtlenítő szereket, édességeket, készételeket stb. vásároltunk. Az adakozók névsora megtekinthető itt.
Természetbeni adományokként jó állapotban lévő használt ágyneműk, ruhák, gyermekjátékok gyűltek össze.
A természetbeni adományok között Vörös Edgár és felesége jóvoltából hat darab kétszárnyas üvegezett zsalugáteres ablak is szerepelt.
Temészetbeni adományokat számosan adtak le, sajnos névsor nem készült
.
2010. június 27-én - előzetes egyeztetés után - Margaritovits György 1,5 tonnás teherautójával és Vörös Edgárék furgonjával szállítottuk Szendrőre az adományainkat, ahol Szabó János vette azokat át Szendrő Polgármesteri Hivatala részéről.


Ezúton is tolmácsolni szeretnénk Szendrő Polgármesteri Hivatalának köszönetét Társaságunk tagjai, az adakozók felé.
Küldöttségünk tagjai voltak Szente Jánosné, Vörös Edgárné, Vörös Edgár, Margaritovits György, Tóth Győző és jelen sorok írója:
Fábián Pál


A Szendrő Polgármesteri Hivatalától kapott, valamint Vörös Edgárné és Fábián Pál által készített fényképek megtekinthetők a Galériában.

2010.07.05.

Az időjárás nagyon kegyes volt hozzánk, mert kerülgették a DMH udvarát a fekete esőfelhök, még egy kis ideig szemergett is az eső, de végül nem áztatta el a programunkat, a szalonnasütést.
Miközben készült a finom pecsenye, elnökünk ismertette az aktuális tudnivalókat, kiosztotta a Szatmári kirándulás programját.
Két mobil tűzhelyen is sült a szalonna és a kolbász, amelyeket jóízűen fogyasztottunk el.
Ma is köszöntöttünk egy jubileumi születésnapot ünneplő klubtársunkat, Lászainé Editet. Az aktuális évszám ezúttal mellékes, de a gratuláció, a jó kivánságok nagyon fontosak
A tagság nevében köszönöm a szervezésben és a kivitelezésben közreműködők munkáját.
A Martini Emil és Fábián Pál által készített fényképek a Galériában láthatók.

Webmester

2010.08.02.

A mai klubnapon elnökünk kihirdette, hogy a Szatmár megyébe tervezett kirándulásunk elmarad, mivel időközben többen lemondták, aminek következtében annyira lecsökkent a létszám, hogy a buszban lézengtek volna a kirándulók. Így a befizetett előleget mindenki visszakapta. Meghallgattuk az aktuális tájékoztatót, majd ezúttal két jubileumi születésnapot ünneplő klubtársunkat, Prohászka Tibornét és Fábián Pált köszöntöttük.
A Martini Emil által készített fényképek a Galériában láthatók.

Webmester

2010.09.05.

Ma átrándultunk a Duna túlpartjára, Vác városába. Csoportosan 2008. áprilisában jártunk Vácott, amikor a Börzsöny felé utazva megálltunk itt egy rövid séta erejéig.

Most szemünk-szánk elállt a csodálkozástól, mert a révtől felérkezvén a Március 15. térre gyökeresen más látvány tárult a szemünk elé. A régebbi autóforgalomnak nyoma sincs, a téren szökőkutat, új térburkolatot, padokat, a hajdan itt állt egykori templom stilizált rom-alaprajzát láthatja a látogató. A teret övező épületek jelentős részét tatarozták. Röviden: nagyon szép lett. Idegenvezetőnktől tudtuk meg, hogy jelenleg a felújítás első üteme készült csak el.

Innen a Konstantin téren álló Bazilikához sétáltunk, útközben megnéztük a pestis emlékművet.
A Bazilika megtekintése után a Dunaparton megálltunk a Trianon emlékére állított emlékműnél.

Visszaérve a Március 15. térre, elbúcsúztunk idegenvezetőnktől, majd a mai nap legizgalmasabb programja következett.

A Fehérek temploma alatti kriptában fedezték fel 1994 őszén azt a különös épségben megőrződött XVIII. századi temetkezőhelyet, melyből a "váci múmiák" néven közismertté vált leletanyag származik. A kripta különleges leleteit egy kiállításon (Memento Mori) ismerheti meg az érdeklődő egy közeli ház (Március 15. tér 19.) kőpincéjében.
A kiállításon nem engedték a fényképezést, ezért az Internetről letöltött képeket helyeztem el ide.

A Memento Mori kiállítás megtekintése után elsétáltunk a Fegyház mellett, ahol megálltunk az 1956-os emlékműnél, ami ugyancsak jó példa arra, hogy lehet modern, szokatlan látványt nyújtó műalkotást közterületen elhelyezni, ami stílusában tökéletesen alkalmazkodik a környezethez és a mondanivalójához.

Városnézésünk befejezéseként betértünk a Kőkapu Étterembe, ahol ízletes ebédben volt részünk.

A résztvevők nevében megköszönöm Szente Jánosné elnökünk szervező munkáját.

Az útközben Fábián Pál által készített fotók a Galériában láthatók.

Webmester

 

2010.09.06.

Ma zajlott le a szeptemberi klubnap. Szente Jánosné elnök tájékoztatást tartott a közelgő önkormányzati választásokkal kapcsolatban arról, hogy a Szentendrei Ipartestület minden körzetben jelöltet állít és így közöttük ő is szerepel. Ennek alapján a lista az Ipartestület és Társaságunk közös listájaként szerepel majd.
Szót váltottunk társaságunk gazdálkodásáról. A jelenlévők, rövid vita után, amelynek során többen kifejtették véleményüket, megszavazták, hogy 2011. január 01-től kezdődően a kötelező tagi hozzájárulás összege 200.- Ft legyen havonként.
Ezek után sor kerúlt az előző negyedévről elmaradt és a jelenlegi negyedévben névnapjukat ünneplő klubtársaink köszöntésére.

A Martini Emil által készített fotók a Galériában megtekinthetők.

Webmester

2010.09.25.

Az idei Szüreti Bálunk - Stark Feriék zenéjére - szokás szerint remekül sikerült. A város önkormányzatának számos képviselője, sőt Dietz Ferenc polgármester és hitvese is megtisztelt minket jelenlétével. Jelen volt a
a Kistérségi Ipartestület számos tagja, akiket a Testület képviselő jelöltként indít a helyhatósági választáson, (köztük Szente Jánosné elnökünket is).
A tombola nyereményei között Magyar Judit és Dicső Zoltán városi képviselők valamint az Ipartestület tárgy adományai képezték a főnyereményeket, amelyeket ezúton is megköszönünk.

A Martini Emil által készített fotók a Galériában megtekinthetők.

Webmester

2010.10.04.

Mai klubnapunkat meghívott vendégünk Bodnár József előadása tette színesebbé. Előadása az egészséges táplálkozásról és a távoli Keletről, Japánbó származó alga alapú étrendkiegészítő szerről szólt. Ezt az étrendkiegészítőt európai ember számára fogyaszthatóvá Németországban állították elő.

Szente Jánosné

2010.11.08.

A mai klubnapon Szente Jánosné elnökasszony, a közelgő Erzsébet - Katalin bál előkészületeiről beszélt, majd kérte a tagságot, hogy adjanak javaslatokat a jövő évi kirándulásokhoz.

Webmester

2010.11.27.

Ma tartottuk az idei Erzsébet - Katalin bálunkat. A Stark Feriék által szolgáltatott zene eleve biztosította a jó hangulatot.
Lászai Endre az Elnökség megbízásából kedves szavakkal köszöntötte a jelenlévő Rrzsébeteket és Katalinokat.
Elnökségünk kedves meglepetéssel is szolgált, meghívta a legutóbb Írországban vendégszerepelt Bailar Tánciskolát. A színvonalas táncokat Bőnisch Orsi, Vretz Viki, Szojka Anita, Darázs Bence, Boda Szabolcs és Boda Krisztián mutatták be.
Nagy sikere volt a bemutatónak.
Természetesen az elmaradhatatlan tombolára is sor került. Ezúton is szeretnénk köszönetünket kifejezni Takács Gábor szentendrei Szent János méhészetének a tombolanyereményekhez nyújtott adományokért.

A Martini Emil által készített fotók a Galériában megtekinthetők.

Webmester

2010.12.06.

Klubtársaink igen sokan jelentek meg idei évzáró klubnapunkon, amely igen eseménydús volt. Szente Jánosné elnökasszony ismertette a jövő évi programot, a tervezett kirándulásokat. Úgy nézett ki, hogy pénzügyi nehézségek miatt jövőre nem tudjuk megrendezni a már hagyományos disznótoros vacsorát. Ekkor Kazi László felajánlotta, hogy ő ingyen biztosít gépzenét a rendezvényen. Ezúton is köszönjük önzetlen felajánlását, amivel megmentette ezt a sokunk által kedvelt rendezvényt.
Egyszercsak megjelent a Mikulás két krampuszának kiséretében és az egész évben jól viselkedő klubtársakat - természetesen mindenkit - megajándékoztak.
A Télapó elköszönt, majd sor került a negyedik negyedévben névnapjukat és kerek évszámú születésnapjukat ünneplő társaink köszöntésére, megajándékozására.
Az Elnökség a jelenlévőket szendviccsel és sörrel vendégelte meg. Az amúgy is kellemes hangulatot tovább javította Kovacsics József muzsikálása, melyet nagyon szépen köszönünk.
Ezúton, azt hiszem tagságunk nevében is megköszönhetem Elnökségünk egész éves munkáját.

Az igen jó hangulatú klubesten a Martini házaspár által készített fotók a Galériában láthatók.

Webmester